SEO Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Organik arama sonuçlarındaki görünürlük artışı, işletmenizin büyümesini büyük oranda etkiler. Bu nedenle, bu hizmeti alabileceğiniz SEO Ajansı'nı seçerken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için anlattık.

SEO Ajansı Nedir?

SEO ajansları olarak bilinen arama motoru optimizasyonu şirketleri, işletmelerin Google, Yandex ve diğer arama motorlarındaki organik arama sonuçlarındaki görünürlüğünü iyileştirerek, işletmelerin web üzerinden daha çok trafik elde etmesine yardımcı olmaktadır.

SEO ajanslarının sunduğu hizmet kalitesi önemli ölçüde değişiklik gösterebilir. Bu durum, birçok marka ve organizasyonun en az bir kez hayal kırıklığı yaşamasına neden olmuştur. Her SEO ajansının kendine has stratejileri ve teknikleri vardır. Her markanın da kendine has hedefleri bulunduğundan dolayı süreçte farklı çalışmalar yapılabilmektedir. Deneyim ve uzmanlık düzeylerinde önemli farklılıklar bulunabilir.

İşte bu nedenlerle SEO ajansı seçerken dikkat etmeniz gerekenler:

Güvenilir Ve Etik Bir Şirket Seçmek

SEO şirketlerini araştırmaya başlamadan önce, işletme sahibi olan kişinin SEO'nun temellerini öğrenmesi her zaman iyi bir fikirdir. Nasıl çalıştığını, ne olduğunu ve sonuçların gerçekçi bir şekilde nasıl elde edildiğini bilmek, etik ve şüpheli SEO uygulamaları arasında ayrım yapabilmek açısından oldukça önemlidir.

Bir SEO Ajansı ile sözleşme imzalamadan önce, arama motorlarının kurallarına uyduklarından emin olun. Etik olmayan optimizasyon uygulamaları için kullanılan bir terim olan Black Hat SEO, hızlı trafik üretebilir, ancak sonunda çevrimiçi ortamda bulunmanızı yasaklayabilir.

SEO Ajansının Referanslarını Kontrol Edin

Potansiyel çalışacağınız SEO hizmeti veren ajansın referanslarını ve değerlendirmelerini kontrol etmelisiniz. Web sitelerindeki referansların yanı sıra, çevrimiçi arama yaparak diğer yorumları da arayabilirsiniz. Çok sayıda olumsuz eleştiri bulunuyorsa onlarla karşılaşmanız muhtemeldir. Çevrimiçi olarak nasıl etkileşim kurduklarını anlayabilmek için sosyal ağ sitelerine de göz atabilirsiniz.

Doğru SEO ölçümlerinin takip edildiğinden emin olun.

Bir ajansla çalışmayı kabul etmeden önce SEO verilerini nasıl analiz ettiklerini anlamanızı ve takip ettikleri metrikleri sorgulamanızı öneririm.

SEO'lar genellikle gösterimleri, sitenizin ortalama durumu ve aldığınız ziyaretleri izler. Ancak bu, sizin kampanya hedeflerinize bağlı olarak değişebilir. En önemlisi, izleme ve hedeflerin, anlamlı dönüşümler yoluyla nihai iş hedeflerinize ulaşmanıza yetecek kadar derin olduğundan emin olun.

Şeffaflığı Arayın

Web Sitenizde hangi çalışmaların yapıldığını ve kampanyanız üzerinde kimin çalışacağını bilmelisiniz. SEO ajanslarıyla röportaj yaparken aşağıdaki gibi sorular sorabilirsiniz:

• Ne kadar iletişim kurmayı bekleyebilirim?

• Ajans hangi bilgileri paylaşacak?

• SEO stratejiniz nedir?

• Ekibiniz trendleri takip edebiliyor mu?

• Benzer sektörlerdeki müşterilerle çalışma konusunda ne kadar deneyiminiz var?

Gerçekçi beklentiler

Pazarlamaya yatırımlar yaptığınız için anında etkileyici sonuçlar istiyor olabilirsiniz. Ancak SEO çalışmasıyla elde edebileceğiniz sonuçlar konusunda gerçekçi olmak da önemlidir.

İyi bir ajans ve iyi bir SEO uzmanı, proje çalışması kapsamında sizin en iyi sonuçları alabilmeniz için elinden geleni yapmalıdır ancak anında Google'da bir numaraya çıkmanızı sağlayamayabilir. Çünkü, bu beklentilerin gerçekleşebilmesi için markanızın büyüklüğü, aktifliği ve çalışmalar esnasında birlikte hareket edebilmekte önemlidir.

Bir ajans size anında sonuç veya geri bağlantı vaat ediyorsa dikkatli olmanız gerekebilir. Bunlar genellikle bir pazarlama dolandırıcılığı işareti olarak karşımıza çıkar. Verilerinizde büyük değişiklikler görmek uzun vadede etki eden bir çalışmadır.

Özetleyecek olursak işte maddeler halinde dikkat etmeniz gereken hususlar:

  • Referansları İncelemek

  • Güvenilirlik

  • Nitelikli ve Donanımlı Bir Ekip

  • İyi İletişim

  • Vaka Çalışmaları, Başarı Hikayeleri   

Orbita olarak sizler için derlediğimiz bu bloğumuzda, Doğru SEO Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler sorularını yanıtladık. Daha fazla SEO hakkında bilgi ve ipuçları için blog sayfamızı ziyaret edebilir, dijital gelişmelerden haberdar olmak için instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.