En İyi 20 Site Hızı Ölçme Aracı

En İyi 20 Site Hızı Ölçme Aracı ile sitenizin hız performansını test edebilirsiniz. Yavaş açılan bir web sitesi kimsenin istemeceği bir şey olup, SEO performansınızı olumsuz etkiler. Hızlı bir web sitesine sahip olmak için site hızınızı test etmelisiniz. Site hız testi araçları ile sayfanızın hızınızı takip edebilir, iyileştirmeler yapabilirsiniz.

Bu rehberde yer alan site hızı araçları yardımı ile sitenizin hız testini en ince ayrıntısına kadar yapabilirsiniz.  En İyi 20 Site Hızı Ölçme Aracı rehberimizde bir çok popüler ve hiç bilinmeyen hız testi aracını ele aldık. İşte SEO performansınıza ve dönüşüm oranlarınıza mükemmel etkisi olacak En İyi 20 Site Hızı Ölçme Aracı;

1. GTmetrix

Konuya ilk olarak GTmetrix aracı ile başlamak istedim. Çünkü kendim de en çok GTmetrix aracını kullanmaktayım. Ayrıca GTmetrix hem değerleri hem de bize sunduğu detaylarla birlikte web site hızı ölçme konusunda en iyi araçlardan birisi diyebiliriz.  GTmetrix, Google güncellemelerine uygun bir şekilde hareket ediyor olması da oldukça önemlidir. Sitenizin tüm performans göstergelerini dünya çapında farklı bölgelerden test edebilme imkanı sağlamaktadır. Üstelik, GTmetrix tamamen ücretsiz olup hiçbir üyelik olma koşulu istemez. Ortalama 2 dakika içerisinde sitenizdeki tüm performans hatalarını, eksikliklerini detaylı olarak sunmaktadır.

2- Google PageSpeed Insights

Google bu site hız testi aracının sahibi olduğu için kullanıcı deneyimi ölçüleri web sitesinin hem mobil ve masaüstü cihazlarda Chrome UX Raporu’ndaki performansına dayalıdır.

Bu test size laboratuvar ve alan verisi sağlar. İlki performans sorunlarıyla alakalıyken, ikincisiyse ziyaretçilerinizin deneyimlerden olan gerçek zamanlı performans verileri içermektedir.

Bu hız testi aracı küçük ve orta ölçekli işletmeler ve web performanslarını sabit tutabilmek için kolay ve açık bir yol arayan bağımsız web sitesi sahipleri tarafından fazlasıyla beğenilmektedir.

3- Google Test My Site

Mobil telefonları git gide yayılmaktadır ve bu yüzden de mobil sitelerin performansı masaüstü sürümleriyle aynı olmalıdır.

Test My Site web sitesinin mobil hızını ölçer, rakiplerle karşılaştırır ve sayfalarınızın performansını artırmanız için önerilerin de içinde bulunduğu özel bir rapor sunar.

4. Pingdom

Pingdom aracı kapsamlı web sitesi hız performans takibi sağlayabilmektedir. Ayrıca yavaşlama süresini takip etmenize de izin vermektedir. Bu yüzden Pingdom tool en çok tercih edilen site hız testi araçları arasında yer almaktadır.

Ayrıca Pingdom, web sitelerini test etmek için 70’den fazla global sunucu kullanmaktadır. Testin sonunda performans sonuçlarını elde edebilirsiniz. Eğer daha kapsamlı takip istiyorsanız ücretli planlarını satın alabilirsiniz. Ayrıca ücretli sürümünde uptime izleme, sayfa hızı izleme, alışveriş izleme, ziyaretçi içgörüleri ve sunucu izleme gibi hizmetlerini kullanabilirsiniz. Herhangi bir sorun olduğunda alarm özelliği sayesinde anında haberiniz olacaktır.

5. Image Analysis Tool (Cloudinary)

Eğer web sitenizde birçok görsel varsa yüklenme süresi artabilir. Ayrıca Cloudinary’nin bu aracını kullanarak boyut, format, kalite ve kodlama gibi görsellerle alakalı sorunları bulabilirsiniz.

6. Uptrends

Uptrends, web sitenizin masaüstü veya mobil cihazlarda performansını on farklı konumdan ölçebilen ücretsiz bir hız testi aracı sunmaktadır. Ayrıca testin trafik darboğazını ve kullanılacak web tarayıcısını belirleyebilirsiniz.

Web sitesi izleme aracı da ücretsizdir. Aracın özelliklerinden bazılarıysa çoklu test konumu, eposta alarmları ve izleme kontrol panelleridir.

7. Geek Flare

Geek Flare tıpkı diğer hız testi araçları gibi standart performans takibi sunmaktadır. Web sitenizin yükleme hızını masaüstü veya mobil dünya çapında çok sayıdaki farklı konumlardan test edebilirsiniz.

Test ölçülerine sayfa boyutu, ekran görüntüleri, türe göre istek sayısı ve Time to First Byte dahildir.

  • 8. KeyCDN Website Speed Test

  • 9. Dotcom-Monitor

  • 10. Dareboost

  • 11. Geek Flare

  • 12. New Relic

  • 13. LoadImpact

  • 14. Web Page Analyzer

  • 15. Image Analysis Tool (Cloudinary)

  • 16. Monitis

  • 17. Chrome DevTools

  • 18. GiftOfSpeed

  • 19. Uptrends

  • 20. BatchSpeed

Site Hızı Ölçme Araçlarıyla SEO

Web sitesi performansı bütün web sahiplerinin dikkat etmesi gereken önemli bir konudur. Ziyaretçlerin yavaş açılan web sitelerini tercih etmediği bir gerçektir. Bu yavaşlama yüzünden hem müşterilerinizi hem de satışlarınızı kaçırıyor olabilirsiniz. Bir çok tasarımı güzel olan web sitesini Google sıralamalarında görememizin nedenlerinden birisi de sitelerinin yavaş açılması olabilir. Ayrıca SEO çalışmalarından başarılı olmak için de, En İyi 20 Site Hızı Ölçme Aracı rehberi ile  web sitenizin hız optimizasyonunu kolaylıkla yapabilirsiniz

Eğer kullanımı kolay bir araç arıyorsanız GTmetrix,  Google PageSpeed Insights araçlarını kullanabilirsiniz. En İyi 20 Site Hızı Ölçme Aracı arasından en çok beğendiğinizi kullanabilirsiniz. Ayrıca tüm bu araçlar ücretsizdir.