Sosyal Medya Danışmanlığı

Sosyal medya danışmanlığı; Instagram, Facebook, LinkedIn, Tik Tok gibi birçok farklı sosyal medya platformunu kapsayabilmektedir. Markaların dijitalde başarılı bir profil oluşturması; satış ve pazarlama faaliyetlerini geliştirebilmesi için oldukça önemlidir. Milyonlarca kullanıcının olduğu sosyal medya platformlarında etkin bir rol almak ise günden güne her marka için gereklilik haline gelmektedir.

Profesyonel sosyal medya danışmanlığına mı ihtiyacınız var?

Orbita ile tanışın! 0232 400 48 48

Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir?

Sosyal medya danışmanlığı; alanında uzman kişiler tarafından sosyal medya platformları için sunulan danışmanlık hizmetini kapsamaktadır. Sosyal medya içerik plan/tasarım aşamaları, hesap optimizasyonları, reklam & pazarlama faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

Sosyal Medya Danışmanlığı'nda Neler Yapıyoruz?

Markanız için gerekli tüm aşamalar alanında uzman sosyal medya ekibimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Bütün alanların birbirleri ile optimize bir şekilde yönetmek ve sağlam bir alt yapı kurgulamak için sosyal medya danışmanlığı hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

İçerik/Strateji Planlaması

Markanızın sosyal mecralarda ne tür içeriklere ihtiyacı var? Potansiyel kitlenizin ilgisini çekmek ve dijital gelişim sürecini iyileştirmek için içerik stratejisinin belirlenmesi oldukça önemlidir. Bu aşamada içeriklerde kullanılan üslup, tasarım, hedef kitle gibi çeşitli faktörler içerik stratejisi oluştururken belirleyici rol oynamaktadır. Orbita sosyal medya ajansı'nda tüm bunlar titizlikle araştırılmaktadır. Oluşturulan içerik stratejilerinin yanı sıra, bir plan eşliğinde sürdürülmesi de gelişime etken olabilmektedir.

Tasarım

Tasarım, markanızı yansıtır. Bu ilkeyi benimsiyor ve tasarıma oldukça önem veriyoruz. İçerik ekibimizden gelen planlamalar doğrultusunda tasarımlar profesyonelce kurgulanabilmektedir. Böylece, hedef kitleniz ve markanız için atılan her adımın günden güne sonuçları iyileştirdiğini görebilmek de mümkün hale gelmektedir.

Reklam Yönetimi

Ürün/hizmet pazarlaması fark etmeksizin eğer bir markanız varsa; reklam, olmazsa olmaz bir diğer önemli etkenler arasında yer alır. Hedef kitlenin genişletilmesi ve potansiyel müşterilere ulaşabilmesi için reklam vermenin önemi oldukça büyüktür. Ayrıca, sosyal medya hesaplarının gelişim süreci, reklamlar ile hızlandırılabilmekte, reklam stratejileri ile hedeflediğiniz sonuçlara ulaşabilmesi daha mümkün olabilmektedir.

Her bir platform için kullanılacak olan reklam içeriği, bütçesi gibi unsurlar sonuçların başarısını belirleyebilmektedir. Ayda 10 milyonun üzerinde yönettiğimiz sosyal medya reklam bütçesi ile başarılara imza atmaya devam ediyoruz. Bizimle şimdi iletişime geçebilir ve alanında uzman sosyal medya ekibimiz ile tanışabilirsiniz.

Hesap Optimizasyonları

Bir kafe için örnek verecek olursak; hedef kitleye uygun bir konum, ulaşılabilirlik, panolar, dekorasyon ve ürün kalitesinin ne kadar önem arz ettiğini az çok tahmin edilebilmektedir. Bir sosyal medya hesabı için de aslında durum aynıdır. Biyografi, profil ve kapak fotoğrafları, reklam hesabı optimizasyonları gibi faktörler, sosyal medya danışmanlığının bir diğer önemli sürecini kapsamaktadır.

Hedef Kitle & Rekabet Analizi

Ürünleriniz, hizmetiniz kimlere hitap ediyor? Rekabet halinde olduğunuz markalar hangi sosyal mecralarda yer alıyor? Bu rakiplerin reklamlara ayırdıkları bütçe ve kurguladığı stratejiler ne doğrultuda ilerliyor? Bütün bunların analizini yapmak sosyal medya danışmanlığında oldukça önemlidir. Bilinçli adımlar, başarıyı getirir. Aksi taktirde yapılan çalışmalardan performans beklemek çok da mümkün olmayacaktır.

Sosyal Medya Danışmanlığı Fiyatlarını Belirleyen Unsurlar

Sosyal medya danışmanlığı fiyatları için net bir paket içeriği sunmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Marka ihtiyacına yönelik oluşturulmuş farklı paketler ile çeşitli ücretlendirmeler ortaya çıkabilmektedir.

Hangi platformların danışmanlığının yapılacağı fiyatlandırmada en önemli unsurlardan biridir. Hedef kitlenize uymayan bir platformda yer almak markanız için bir şey ifade etmeyebilir. Orbita ekibi bunun için de gerekli ön hazırlıkları ve platform analizini de sizin için sağlamaktadır. Ayrıca bu yönetimi sağlanacak olan platform sayısına göre de fiyatlandırmalar değişkenlik gösterebilmektedir.

İçerik Kapsamı

Danışmanlıkta ihtiyacınız olan detayların her biri için farklı bir ekip arkadaşımız ilgilenebilmektedir. Bu doğrultuda ihtiyaçlar, markanız için ayrılacak olan zaman dilimini de genişletecektir. Kısaca sosyal medya danışmanlığı fiyatlarının İhtiyaç beklentilere yönelik oluşturulabildiği söylenebilmektedir. Bu doğrultuda markanız için en iyi teklifi belirlemekle beraber; performans odaklı bir sürece hep birlikte merhaba diyoruz!

Sosyal Medya Danışmanlık Ajansı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sosyal medya danışmanlığında tercih edilen ajans oldukça önemlidir. Aşağıda yer alan birçok farklı faktör tercihlerinize etkin bir şekilde yön verebilir.

  • Ulaşılabilirlik

  • Referans

  • Müşteri yorumları

  • Sağlanan hizmetler

  • Tecrübe

  • Beklentiler, hedef

Ajansın markanızın hedeflerini karşılayabilecek bir tecrübesi var mı? Daha önce yaptıkları işleri incelediniz mi? Eğer ajansın müşteri yorumları varsa markaların memnuniyet düzeyi nedir? Bu ve benzeri sorularda tatmin edici dönütler alabilmek oldukça önemlidir.

Orbita olarak markanızın ihtiyaç ve beklentilerini dinlemek için biz hazırız. Diğer Blog içeriklerimizi inceleyebilir, bizi Instagram'dan takip edebilirsiniz.

Sosyal Medya Danışmanlığında Sıkça Sorulan Sorular

  1. Sosyal Medya Danışmanlığı Hangi Platformları Kapsamaktadır?

Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok, Pinterest, Twitter, Youtube gibi sosyal medya platform danışmanlık verdiğimiz alanlar arasında yer alır.

  1. Orbita, hangi bölgelere sosyal medya danışmanlığı sunmaktadır?

Bugüne kadar +40 farklı sektörde hizmet sağladık. +10 farklı ülkeye hizmet sağlamakla beraber birçok farklı dilde sosyal medya danışmanlığı hizmeti tarafımızca sunulabilmektedir. Amerika, Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkeler başta olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinde sosyal medya danışmanlığı sağladığımız markalar yer almaktadır.

  1. Danışmanlığın belirli bir süresi var mıdır?

Sosyal medya danışmanlığı süreklilik gerektiren ve düzenli olarak sunulan bir hizmettir. Markanızın dijitalde etkin bir şekilde rol alması için memnuniyet olduğu sürece uzun vadeli çalışmalar yapılması doğru olacaktır.

  1. Fiyatlar aylık mı yoksa yıllık olarak mı belirlenir?

Sosyal medya danışmanlığı fiyatları aylık bazda sunulmaktadır. İhtiyaçlara ve bütçeye yönelik farklı paketlendirmeler eşliğinde sizlere iletilmektedir.