Sosyal Medya

Facebook İşletme Doğrulaması Nasıl Yapılır?

Facebook işletme doğrulaması; Business Manager‘e kayıtlı işletme hesabınızın, Facebook ekipleri tarafından incelenip, onaylanması işlemidir.

Bu sayede Facebook, işletmenizi resmi olarak tanımış olur. Ayrıca, reklamlarda yaşanan kısıtlanma problemleri ve teknik arızaların üstesinden gelmeniz kolaylaşır.

Business Manager’i aktif olarak kullanan, resmi bir işletmeye sahip hemen hemen herkesin Facebook işletme doğrulaması yapması tavsiye edilmektedir.

Facebook İşletme Doğrulaması İçin Hangi Şartlar Sağlanmalıdır?

Facebook işletme doğrulamasını yapabilmek için, oldukça basit birkaç koşul bulunmaktadır.

  • Facebook ve Instagram hesaplarınız olmalıdır.
  • Instagram hesabınızın işletme profiline geçirilmiş olması gerekmektedir. Instagram hesabınızı işletme profiline geçirmek için bu adımları takip edin.  Instagram > ayarlar > hesap > hesap türünü değiştir > işletme hesabına geçiş yap. Ardından istenen bilgileri doldurup, kolayca işletme hesabını aktif edebilirsiniz.
  • Instagram ve Facebook hesaplarınızın birbirine entegre olduğundan emin olmalısınız. Instagram > hesap > ayarlar bölümünden, aşağıda bulunan Facebook hesaplar merkezi alanına tıklayarak, rahatlıkla hesapları birbirine bağlayabilirsiniz.
  • Facebook Business Manager hesabınızın olması gerekmektedir. Business Manager İşletme Hesabı Nasıl Oluşturulur? Bu yazımıza giderek, Facebook Business Manager hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Facebook İşletme Doğrulaması Nasıl Yapılır? (A’dan Z’ye Detaylı Anlatım)

Facebook Business Manager hesabınızı oluşturup, belirli şartları tamamlamanızın ardından, business.facebook.com adresine gidin. Solda bulunan araçlar bölümünden, ister yukarı, ister aşağıda bulunan “işletme ayarları” seçeneğine tıklayın.

Facebook İşletme Doğrulaması Nasıl Yapılır?

 

 

Bir sonraki adımda ise “işletme bilgileri” bölümüne gidin. Bu bölümde bulunan işletme detaylarının eksiksiz girin. İşletme bilgileri alanının en altında bulunan “bilgilerim” bölümünden e-postanızı doğrulamayı unutmayın.

Facebook İşletme Doğrulaması Nasıl Yapılır?

 

Hemen ardından güvenlik merkezine giderek, “iki faktörlü kimlik doğrulamasını” aktif edin. İşletme doğrulamasını başlatma butonu hala pasif durumda görünüyor ise, uygulamanız gereken birkaç farklı ek aşama bulunmaktadır.

Facebook İşletme Doğrulaması Nasıl Yapılır?

 

Facebook İşletme Doğrulaması Butonu Pasif Görünüyor İse Nasıl Aktif Edilebilir?

Facebook işletme doğrulaması, önceden bir app’e ihtiyaç duymadan yapılabiliyorken, şuan birçok işletme, doğrulama butonunun pasif olma durumuyla karşı karşıya geliyor. Facebook işletme butonunun aktif olmaması, kullanıcıların kafalarını epey karıştırırken, hemen hemen birçok işletme, çeşitli çözüm yolları ile farklı teknikler uygulamaya çalışabiliyor.

İşletme doğrulaması butonunu aktif etmek için, aşağıdaki adımları takip edin.

Adım 1.

https://developers.facebook.com adresine gidin.

Adım 2.

Facebook İşletme Doğrulaması Butonu Nasıl Aktif Edilir?

 

 

 

“Create App” seçeneğine tıklayarak facebook işletme hesabınız ile aynı adı taşıyan yeni bir app oluşturun. Ardından Facebook Business Manager hesaplar>uygulamalar bölümüne gelerek “ekle” butonuna tıklayın.

Facebook İşletme Doğrulaması Butonu Pasifse Ne Yapılmalıdır?

 

 

 

Adım 3.

Ardından “bir uygulama kodu bağla” bölümüne tıklayarak, developersten oluşturduğunuz app kodunu kopyalayıp, uygulamaya ekle diyin.

Facebook İşletme Doğrulaması Nasıl Yapılır?  Facebook İşletme Doğrulaması Butonu Nasıl Aktif Edilir?

 

Bu işlemlerin ardından işletme doğrulaması butonu aktif hale gelecektir. Doğrulamayı başlata tıklayarak, adımları takip edebilir, işletme onayı değerlendirme sürecini başlatabilirsiniz.

Eğer buton hala pasif ise, iletişim numaramızdan veya, Instagram, Facebook sosyal medya hesaplarımızdan bizimle iletişime geçebilir, Facebook işletme doğrulaması hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Facebook İşletme Doğrulaması Değerlendirme Süreci Ne Kadar Sürer?

Facebook, işletme doğrulaması için gönderdiğiniz belgeleri, ortalama birkaç gün içerisinde incelemektedir. İşletme onayınız kabul edilmediği taktirde, gereken şartları sağlayıp, tekrar değerlendirme süreci başlatabilirsiniz.

İşletme doğrulaması ile ilgili içeriğimizi nasıl buldunuz? Sosyal medya ile ilgili güncel içeriklerden haberdar olmak için Instagram hesabımızın bildirimlerini açabilirsiniz. Aynı zamanda web sitemizi ziyaret edebilir, sosyal medya bloglarımızı inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu