SEO

307 Yönlendirmesi Nedir?

307 yönlendirmesi, 302 yönlendirmesi gibi geçici yönlendirme olup bir HTTP durum kodudur. Bu durum kodu, web sitesi ziyaretçilerini geçici olarak bir URL’den diğerine yönlendirir. 307 yönlendirme durumu web sitesi ziyaretçilerini geçici olarak bir URL’den diğerine yönlendirir. 307 yönlendirmesi içerik güncelleme, site bakımı veya geçici olarak erişilemeyen içerikler gibi durumlarda karşınıza çıkar. Bir web site sahibiyseniz belirli bir sayfanın geçici olarak erişilemez hale gelmesi durumunda, ziyaretçileri başka bir sayfaya yönlendirmek için 307 yönlendirmesini kullanabilirsiniz. Bu tarz durumlarda ziyaretçiler hala siteyle etkileşimde bulunabilirler ve site sahibi gerekli çalışmaları yapabilir. Web sitenizde hatalara rastlanılır veya arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) daha düşük sıralamalar alabilir.

307 yönlendirmesi

307 Yönlendirme

302 yönlendirmesi aksine 307 307 yönlendirmesi orijinal istek yönteminin bütünlüğünü korur. Özellikle, bir post isteği gibi veri gönderimlerinde kullanılan istekler için bu önemlidir. Google’ın orijinal isteği yönlendirme sonrasında da aynı şekilde gerçekleşmesini sağlar. Özellikle web sitelerinde hassas kullanıcı bilgilerinin işlendiği durumlarda, 307 yönlendirmesi tercih edilir. Verilerin doğru şekilde yönlendirilmesi ve hedeflenen sunucuya güvenli bir şekilde iletilmesi önemlidir. 307 durum kodu, bu gerekliliği karşılayarak, web sitesinin hassas kullanıcı bilgilerini daha iyi korumasına yardımcı olur. Veri gönderimi gibi durumlarda 307 durum kodu en uygun seçenektir. Bu sayede, web siteleri hem kullanıcı deneyimini koruyabilir hem de veri güvenliğini sağlayabilirler.

307 Geçici Yönlendirme ve 307 Dahili Yönlendirme

307 geçici yönlendirme, tarayıcılara trafiği bir URL’den diğerine geçici olarak yeniden yönlendirmelerini söyleyen bir server-side talimatıdır. Bu kısa vadeli bir önlemdir.307 dahili yönlendirmesi resmi bir HTTP durum kodu olmamasına rağmen, bazı web sunucularında kullanılan özel bir yönlendirme mekanizmasıdır. Bu tür yönlendirmeler, tarayıcılar tarafından özel bir amaç için başlatılan ve genellikle sitenin HTTP sürümünden daha güvenli olan HTTPS sürümüne ziyaretçileri yönlendirmek için kullanılır.

HTTPS de ”S” “güvenli” anlamına geldiği şifreli bir iletişim protokolüdür.

307 dahili yönlendirme nasıl ayarlanır?

07 yönlendirmesi ayarlamak oldukça basittir ve genellikle web sitenizin sunucusuna veya bir içerik yönetim sistemine (CMS) erişim gerektirir.  307 yönlendirmesi ayarlamak için basit bir adım adım süreçtir.

  • Web sitenizin barındırıldığı sunucuya erişmektir. Bu genellikle bir FTP istemcisi veya sunucu kontrol paneli üzerinden gerçekleştirilir.
  • Yönlendirme kuralı oluşturma,sunucunuzun yönetim panelinden, yönlendirme kuralını oluşturmak için gerekli araçlara erişin. Bu genellikle “Yönlendirme” veya “Yönlendirme Kuralları” gibi bir bölüm altında bulunur.
  • Yönlendirme türü olarak “307 Geçici Yönlendirme” veya ”302 Geçici Yönlendirme” gibi benzer bir seçeneği seçin.
  • Hedef URL belirleme, yönlendirmenin nereye yapılacağını belirlemek için yeni hedef URL’yi girin. Bu, genellikle bir HTTPS URL olacaktır.
  • Kaydetme ve onaylama, yönlendirme kuralını oluşturduktan sonra, değişiklikleri kaydedin ve onaylayın. Bazı durumlarda, bu ayarları etkinleştirirken sunucunuzu tekrardan başlatmak zorunda kalabilirsiniz.

307 Yönlendirmesi Nasıl Kurulur

307 yönlendirmesini uygulamanın birkaç yolu vardır. Bunlardan bazıları ”.htaccess,eklentiler,programlama dili” gibidir. En yaygın programlama dili PHP ve JavaScript  307 yönlendirmelerini uygulamak için bunları şu şekilde kullanabilirsiniz.

PHP’ de Yönlendirmeler Nasıl olur?

PHP, web geliştirmede yaygın olarak kullanılan bir sunucu tarafı betik dilidir.

<?php
// Yeni URL’yi belirleyin
$newURL = ‘https://www.yeniurl.com’;

// 307 Geçici Yönlendirme başlığını ayarlayın
header(“HTTP/1.1 307 Temporary Redirect”);
header(“Location: $newURL”);
exit();
?>

Bu kodu kullanarak PHP dosyasının en üstüne 307 geçici yönlendirme başlığını ekleyebilirsiniz. Bu kodu kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

  1. eader() İşlevi: “header()” işlevi, tarayıcıya HTTP başlıklarını göndermek için kullanılır. Bu durumda, “Location” başlığını kullanarak tarayıcıya yeni bir konum belirtilir.
  2. exit() İşlevi: “exit()” işlevi, PHP betiğinin sona ermesini ve diğer işlemlerin devam etmemesini sağlar. Bu, yönlendirmeden sonra gereksiz işlemlerin yapılmasını önler.

JavaScript’te yönlendirmeler Nasıl olur?

JavaScript, istemci tarafında çalışan bir betik dili olduğu için, sunucu tarafı yöntemleri kadar SEO dostu değildir.JavaScript yönlendirmeleri, sayfanın tamamen yüklendikten sonra gerçekleşir. Bu durum, kullanıcının sayfanın içeriğini görüntülemesini engelleyebilir ve site erişim süresini geciktirebilir. Bu gecikme, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilir ve SEO performansını azaltabilir. Çoğu arama motoru JavaScript’i tutarlı işleyemez veya çalıştıramaz JavaScript ile yapılan yönlendirmeler indekslenmeyebilir ve SEO performansı düşüktür.

Orbita olarak sizler için derlediğimiz bu bloğumuzda, 307 Yönlendirmesi Nedir?, Nasıl Yapılır?, 302 ile farkları nelerdir? sorularını yanıtladık. Daha fazla SEO hakkında bilgi ve ipuçları için blog sayfamızı ziyaret edebilir, dijital gelişmelerden haberdar olmak için instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu